Sezóna 2025

V současné době je stále možné poptávat svatební termíny pro rok 2025.

Svatební ochutnávky jsou pro letošní rok již uzavřeny.
Přesto s Vámi rádi domluvíme všechny detaily.

Velmi Vám děkujeme za Váš zájem a těšíme se na Vás

jméno:
email:
telefon:

Dorty

Korpusy:
- světlý
- kakaový
- red velvet
- mrkvový
- citronový
- mechový


Krémy:
= základ mascarpone se šlehačkou:
- s ovocem
- citronový (vhodné s malinami či borůvkami)
- limetkový s ovocem (vhodné s malinami)
- čokoládový s ovocem (vhodné s malinami či višněmi)
- pistáciový s višněmi
- se sýrem Philadelphia (vhodný k mrkvovému korpusu)

= základ tvaroh se šlehačkou:
- vanilkový s ovocem (vhodné se směsí ovoce)
- kokosový s ovocem (vhodné s malinami)

= základ bílkovo-máslový krém:
- s vanilkovými zrníčky
- se slaným karamelem
- s čokoládou


SKVĚLÁ (NEJEN) LETNÍ KOMBINACE
Bazalkový dort s limetou a jahodami
- bazalkový korpus, limetový krém a jahodový rozvar

Sweetbar

Cupcakes

- korpus: tmavý, světlý, red velvet, mrkvový
- střed: rádi domluvíme vhodnou kombinaci ke korpusu a krému (například ovocný, citrusový, karamel)
- krém: bílkovo-máslový (se zdobením z cukrové hmoty či čerstvým ovocem), mascarpone (s čerstvým ovocem), z čerstvého sýra (ideální k mrkvovému korpusu)


Mini cupcakes

- korpus: tmavý, světlý, red velvet, mrkvový
- krém: bílkovo-máslový (se zdobením z cukrové hmoty či čerstvým ovocem), mascarpone (s čerstvým ovocem), čerstvého sýra (ideální k mrkvovému korpusu)


Cake pops / Dortová lízátka

- náplň: oreo
- namočené v čokoládě (lze dozdobit ve shodě s dalšími dezerty)



Cakesicles / Dortové nanuky

- větší než dortová lízátka, větší požitek
- čokoládová vrstva, zdobení



Mini pavlova

- v ústech se jen rozplynou :)
- s krémem z mascarpone
- zdobené ovocem



Tartaletky mini

- průměr 4cm - světlé – krém z hořké čokolády, z hořké čokolády s karamelem, z bílé čokolády, z bílé čokolády s ovocným pyré
- tmavé s krémem z bílé čokolády, z bílé čokolády s ovocným pyré
- zdobení čerstvým ovocem, ořechy, čokoládou…



Mini věnečky

- odpalované těsto - žloutkový krém
- citronová poleva
- možost zdobení



Choux (čti: šu)

- odpalované těsto - krém z mascarpone a šlehačky (je možné dle domluvy ochutit ovoným pyré), ovoce
- křupavá horní vrstva (lze obarvit dle prání)



Panna cotta


- v plastovém kalíšku o obsahu 100ml
- kombinace smetana + ovoce dle domluvy



Plněné sušenky (velvet cookies)

- dvě měkké sušenky sušenky spojené našlehaným krémem z másla a čerstvého sýra



Perníčky, sušenky

- perníčky zdobené cukrovou hmotou
- tvar a zdobení dle domluvy



Pusinky

- barvu lze sladit s ostatními dezerty či s barvou svatby
- lze zabalit do celofánových pytlíčků nebo nechat nasypané v misce, skleničce apod.

Alergeny, barviva a skladování

Alergeny jsou v dnešní době velkým tématem a proto se jim tu na stránkách věnujeme zvlášť, protože i naše výrobky je obsahují.

Dorty, řezy, cupcakes a další výrobky jsou upečeny za použití mouky, vajec, mléka, másla, podmáslí... Tedy alergeny č. 1, 3, 7.
Oříškové korpusy, mrkvový korpus nebo například pistáciový krém obsahují alergen č. 8.
Skořápky makronek obsahují bílek a mandle, tj. alergeny č. 3, 8.
Krémy jsou vyráběny často na základu z Mascarpone, který patří do skupiny alergenů č. 7.
Vánoční cukroví 1, 3, 7, 8.
Trpíte-li nějakou potravinovou alergií, nesnášenlivostí, prosíme, informujte nás o tom. Snažíme se ptát sami, ale i přesto budeme rádi, když nás na to upozorníte.

Seznam alergenů

1 – Lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy)
2 – Korýši
3 – Vejce
4 – Ryby
5 – Arašídy (podzemnice olejná)
6 – Sója (sójové boby)
7 – Mléko a výrobky z něj
8 – Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamové ořechy)
9 – Celer
10 – Hořčice
11 – Sezam (sezamová semena)
12 – Oxid siřičitý a siřičitany (E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228)
13 – Vlčí bob (lupina)
14 – Měkkýši

Barviva

Barvy a barviva, které používáme, splňují normy EU. Dávkování volíme přiměřené a v nejmenším možném množství, abychom dosáhli požadovaného výsledku. S tímto se pojí opět upozornění, které musíme zmínit – některá barviva mohou negativně ovlivňovat pozornost a aktivitu dětí.

Skladování

Všechny naše dorty a dezerty se cítí ve skvělé kondici, pokud je budete skladovat v lednici při teplotě do +6 ˚C. Vzhledem k tomu, že tuk je "nositelem" chuti, dávejte pozor, aby v lednici nebyly uloženy jiné potraviny výrazné svou vůní (syrečky, česnekové pomazánky apod.). V tomto případě dort nebo "voňavé" potraviny uložte do vzduchotěsné nádoby. Doporučujeme sladké konzumovat ihned po vyndání z lednice a spotřebovat do 3 dnů od převzetí. - Sněhové pusinky skladujte výhradně v uzavřené dóze a v suchu, není nutno je chladit. - Vánoční cukroví můžeme zařadit do skupiny trvanlivých výrobků. Po vyzvednutí je uchovejte v chladu, v dóze či krabici a zkonzumujte co nejdříve.

Sladké pokušení

Janka a Peťa

Kdo jsme? Dvě holky (pardon, ale i ve svých momentálně 41 letech se tak cítím a Petry věk Vám neřeknu), které se znají možná od 17 let přes ochotnické divadlo. Každá jsme svým (určitě milým) způsobem "střelená", veselá, ale hlavně schopná a šikovná. Určitě právě proto si tak skvěle rozumíme. Naše pracovní domluvy bývají rychlé, jasné a se skvělým výsledkem pro Vás.
Původně jsem se pod značkou Sladké pokušení schovávala jen já, Janka. Ale časem jsem potřebovala pomoc někoho dalšího, kdo to se mnou vydrží a bude naladěný stejným směrem. Zmínila jsem se o tom Petře a upekly jsme spolupráci. Petra je totiž skvělá organizátorka, což potřebuji. Vzhledem k době, po kterou spolu fungujeme, Vám můžu prozradit, že umí skvěle zorganizovat malou soukromou akci, ale i svatbu pro více jak 100 lidí. No a já pak pro všechny "už jen" napeču.
Tohle prostě musí fungovat! Co říkáte?

Janka

K pečení jsem se dostala vlastně náhodou... Nikdy jsem totiž nevěděla, co bych chtěla dělat. Věděla jsem, že je pro mě snadné učit se cizí jazyky, tak jsem se toho ve škole držela, co to šlo (,,Dobrý den, jsem diplomovaný specialista v oboru cestovního ruchu, který se doposud stihl učit anglicky, německy, francouzsky, italsky a arabsky"). Díky brigádě na vysoké škole jsem začala pracovat v logistice vlakové nákladní dopravy, denně dojížděla do Prahy a komunikovala anglicky. Pak se nám narodily dvě zdravé dcery a já věděla, že se mi život obrátí vzhůru nohama. Tady přichází moje první příležitost upéct dort! :) Laťka je dána vysoko, protože je pro tchyni - ale mám kliku, je totiž hodná a pro vnoučata by udělala cokoliv. Nemám obě ruce levé, tak se jde na to! Pamatuji si, že mnou prvně upečený dort byl nízký, bílý a zdobený podzimně, vzhledem k ročnímu období. Sladké tvoření mě nadchlo natolik, že jsem postupně cestovala po různých kurzech, abych dokázala vyrobit to, co jsem si v hlavě vymyslela. A přestože sebevědomím nesrším, sebrala jsem odvahu a začala péct oficiálně... Je to dřina, nervy, únava, záda bolí jako čert... ale také nadšení, radost a skvělý pocit, že jsem splnila jiným lidem přání. A proto jsem tu pro Vás :)

Peťa

Když jsem čerstvě po škole hledala práci, zaujal mne inzerát zámku ve Mcelích, kde hledali svatební koordinátorku. Absolvovala jsem zde pohovor. Za pár dní mi napsali, že jsem se jim sice líbila, ale dali přednost uchazečce s více zkušenostmi. Pro mne to však bylo pracovní místo snů. Protože hledali v té době i recepční, zeptala jsem se, zda by mne nevzali alespoň na tuto pozici - a vyšlo to! Postupně jsem stoupala výš. Z recepce na asistentku svatební koordinátorky, pak na asistentku pana ředitele, dále na office managera... Až jednoho dne přišla nabídka právě na místo koordinátorky! Během následujících několika let jsem se podílela na bezpočtu krásných svateb, propracovaných do nejmenšího detailu. Z několika snoubenců-klientů se stali manželé-přátelé a do oka jsme si padli i s mnoha šikovnými dodavateli. Sem tam jsem zvládla pomoci se svatbou jinde - ať jen s doporučením dodavatelů nebo s kompletním ,,all in" servisem. Velkou koordinační zkušeností byla česko-thajská svatba, která měla dva obřady: symbolický v Thajsku pro zhruba 200 lidí a civilní o několik týdnů později v Čechách (u nás v Nymburce) pro 100 lidí. Protože jsem založením dobrodruh, již několik let je mou velkou vášní letectví a pobyt ve vzduchu považuji za nejlépe trávený čas. Proto jsem se rozhodla na jaře 2023 opustit mcelský zámek a vydat se pracovně na cestu aviatika. Po koordinaci se mi ale nakonec stejně stýskalo, a proto jsme se rozhodly spojit síly s Jankou a k jejím úžasným sladkým pokušením Vám nabídnout i moje služby. Budu moc ráda, když Vám budu moci pomoci s Vaším ,,velkým dnem" - ať jen částečně či se vším všudy. To už je na Vás :)

Napiště nám:

objednavky.sladkepokuseni@gmail.com